Livestream

Uitdeloods streamt liveconcerten vanuit een loods. Na een geslaagd experiment om een twitterconcert te geven via een livestream, bedachten we dat het leuk zou zijn om ook andere artiesten die kans te geven. We hebben een goed ingerichte studio en een groepje enthousiastelingen met verstand van geluid, beeld en online communicatie.

Studio

We houden van livemuziek en vinden het leuk om kleine concerten te organiseren. De videostream is nieuw voor ons, maar we zijn enorm trots op de eerste twee pogingen. Dat dat terecht is kun je hier zien. ‘De Loods’ zit in een bedrijfspand in Hendrik Ido Ambacht, in de loop van de tijd omgebouwd tot een kleine studio met professionele apparatuur.

Goud

Ooit worden we rijk met dit idee, voor nu zijn we tevreden als we de onkosten per avond kunnen dekken. Daarom werken we met een pay-what-you-wantsysteem. De streams zijn gratis beschikbaar, maar als je een concert mooi vond, bieden we graag de gelegenheid iets bij te dragen. Het geld gaat voor een deel naar de artiest en voor een deel naar de apparatuur die we aanschaffen om artiesten in HD jullie scherm op te slingeren.

Maar wie zijn we?

Laurens Collée

Laurens Collée
Laurens is muzikant en heeft een beetje verstand van online communicatie. Hij wilde vorig jaar een keer wat liedjes spelen voor zijn Twittervolgers en dat liep uit de hand.

DSC02873

Gerjan van der Giessen
Gerjan is geluidstechnicus en heeft sinds kort verstand van video. Hij vond dat een concert met livestream in HD-beeld en met goed geluid moest en nam het idee next level.

DSC02852

Chris Vos
Chris produceert muziek en volgt de produceropleiding aan de Academy of Sound in Rotterdam. Hij zorgt ervoor dat de muzikanten zichzelf goed horen, en de mensen thuis de muzikant.
DSC02885
Bernd Preesman
Bernd kan met verrassend weinig middelen zorgen dat een ruimte er prachtig en sfeervol uitziet. Hij kan ook goed een camera bedienen voor mooie close-up shots.

DSC02899

Erik Slikkerveer

Erik filmt, heeft een mooie auto en regelt de rest.

DSC02856

Dennis de Waard

Dennis is elektricien. Als iets niet werkt roepen we Dennis. Maar hij zorgt er vooral voor dat de muzikanten mooi en sfeervol zijn belicht.

DSC02863

Arnout Benschop

Arnout weet alles van eten en drinken. Terwijl de rest druk met kabels sjouwt of zit te Twitteren, werkt hij zich in het zweet om iedereen bizar goede gerechten voor te schotelen.